Alle rammer blev sprængt

28.02.2019

Vamdrup kirkes rammer blev strakt til det yderste, da der onsdag aften var musikgudstjeneste med Kim Larsen sange.

- Da jeg havde talt til 600, opgav jeg at tælle flere, fortæller Solveig Sloth, der er kirketjener i Vamdrup. Hun vurderer, at der var omkring 800 mennesker til musikgudstjenesten med Kim Larsens sange i Vamdrup kirke i går aftes. Alle 450 siddepladser var mere end fyldte, folk sad oppe ved alteret, ved orglet, bag orglet og på midtergangen. Folk stod på gangene og i våbenhuset. Der var mennesker overalt.

Folk stod allerede i kø, da dørene åbnede kl. 18.10 - og 15 min. senere var kirken fyldt og folk måtte vende om og gå hjem igen. - Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der ikke var plads til alle der gerne ville være med, men kirken har jo faktisk åben hver søndag - og på søndag slår vi dørene op igen, når der er Fastelavn og børn og barnlige sjæle kommer udklædte for at slå katten af tønden, siger sognepræst Jens Henrik Kristiansen.

Der var en rigtig god stemning til aftengudstjenesten, folk sang med på sangene og lyttede til solonumre sunget af solister fra Vamdrup kirkes Gospelkor. Det var kendte sange som Langebro, Tik tik, Masser af succes, This is my life, Som en strejf af en dråbe og naturligvis om Om lidt blir’ her stille, som er én af de sange der bliver spillet mest i kirken ved begravelser.

Sangene blev introduceret og kommenteret af sognepræsten, som selv holder meget af Kim Larsens sange og tekster, der på en simpel og banal måde handler om menneskelivets udfordringer: Ensomhed, melankoli, kærlighed, tro og håb, som bl.a. kommer til udtryk i Om lidt blir’ her stille, når Kim Larsen synger ”måske vi ses igen”.