En fremmed er en ven, du ikke har besøgt

Bjørn Laursen og Hans Christian Zoega Jørgensen er blevet gode kammerater gennem besøgstjenesten i Vamdrup kirke

23.01.2019

At være medmenneske for og med hinanden er mottoet for Vamdrup kirkes besøgstjeneste, som formidler besøg hjemme hos borgere i Vamdrup, der har brug for og lyst til at lære et andet menneske at kende.

Bjørn Laursen og Hans Christian Zoega Jørgensen har gennem tre år haft mange gode samtaler og oplevelser sammen. De er ikke længere kun besøgsvært (den, der får besøg) og besøgsven (den, der kommer på besøg) - de er blevet kammerater. Senest har Bjørn og hans kone Birthe været med til Hans Christians 75 års fødselsdag, hvor de fik mulighed for at møde Hans Christians familie og også lære dem at kende.

Det kan godt være grænseoverskridende at invitere en fremmed ind i sit hus eller at tage på besøg hos et menneske, man ikke kender. Det er dog ikke tilfældet med Bjørn og Hans Christian, fordi de helt fra starten har fået hjælp af Mona Lydiksen, der er koordinator for kirkens besøgstjeneste. For en fremmed er blot en ven, du endnu ikke har besøgt, fortæller Bjørn.

- ”Gør det”, siger både Hans Christian og Bjørn. Tag skridtet og blive enten besøgsvært eller besøgsven, fordi du glæder dit medmenneske med et besøg.

Mona Lydiksen og Karin Hørlyck er de lokale koordinatorer i Vamdrup kirkes besøgstjeneste. De skaber kontakt mellem besøgsvært og besøgsven. Kontakt derfor gerne Mona Lydiksen og få en snak om ønsker og muligheder. Hun træffes på mail: besoeg6580@gmail.com eller på tlf. 2571 3700.

Vamdrup Ugeblad har haft fokus på besøgstjenesten ved Vamdrup kirke i ugeavisene i uge 3 og uge 4 2019. Du kan artiklerne fra uge 3 her og uge 4 her