Du er her:

Krigens konsekvenser

Vamdrup Kirke samler ind til veteraner

Ved høstgudstjenesten 8.9. begynder kirken et nyt indsamlingsprojekt for 2019-20. Denne gang er valget faldet på KFUMs arbejde blandt danske krigsveteraner.

Siden 2012 har KFUMs Soldatermission oprettet rekreative hjem i tilknytning til allerede eksisterende soldaterhjem som et midlertidigt tilbud til tidligere udsendte soldater, der kæmper med svære psykiske eftervirkninger efter udsendelse og deltagelse i kamp.

Her kan soldaterne få tilbud om at bo i kortere eller længere periode og hvor der er ro, tid til omsorg, samtale - og mulighed for at være en del af soldaterhjemmets kristne fællesskab.

I takt med at Danmark deltager i flere internationale operationer, er antallet af udsendte soldater vokset og det samme er problemerne med psykiske eftervirkninger, som PTSD, angst, depression, misbrug og desværre også splittede familier.

Som der står i KFUMs Soldatermissions Vision: "Vi skal være der, hvor soldaten er - både herhjemme og ude i verden. Vi skal skabe trygge rammer. Vi skal være der for de mange, for de få - i tale, ord og i praktisk arbejde (...)

Vi skal ikke være behandlende, men alene støttende og hjælpende. Vi skal være villige til, i kortere eller længere perioder, at tage hånd om tidligere udsendte, der vil have behov for husly, støtte og hjælp, inden de kan komme videre med deres tilværelse."

Der er hårdt brug for hjælp til denne gruppe, som først i de senere år har fået større opmærksomhed. Derfor vil Vamdrup Kirke gerne støtte op om dette arbejde og de penge, der bliver samlet ind i kirken i 2019-20 vil gå til KFUMs soldatermission.

Læs mere på http://www.kfums-soldatermission.dk/rekreation