Ikoner og billeder

Normalt er ikoner noget vi møder i ortodokse og katolske kirker i det sydlige Europa. Men nu har konfirmanderne i Vamdrup også prøvet at lave ikoner!

Lørdag den 7. april var konfirmanderne dybt koncentrerede og fordybet i at lave ikoner (billeder) over deres konfirmandord. Det var første gang, at de unge konfirmander skulle prøve kræfter med at lave et billede ud fra en bibeltekst, som hver enkelt har valgt som sit konfirmandord. Konfirmandordet bliver læst ved konfirmationen i kirken.

Hvordan omsætter man et bibelord som "I er jordens salt" eller "De, der håber på Herren, får nye kræfter" eller "Alt er muligt for den, der tror". Det er ikke så enkelt, men med en meget koncentreret indsats fra alle konfirmander og med hjælp fra kunstneren Helle Noer og frivillige hjælpere lykkedes det at få lavet særdeles flotte ikoner.