Bibelsk sjælesorg - hjælp til traumatiserede

Foto: Les Kaner

Projekt ’Bibelsk sjælesorg’ er udviklet til at hjælpe mennesker med at få bearbejdet traumaer, tab, bekymringer, vrede og uforsonlighed.

Da krigen brød ud i byen Goma hvor Elalie boede - på grænsen mellem DR Congo og Rwanda - blev størstedelen af Elalies familie dræbt af oprørere, og Elalie blev selv udsat for en brutal voldtægt. Hun flygtede og nåede frem til en flygtningelejr i Uganda, hvor hun gik helt i stå og blev liggende helt apatisk i sin seng. Hun mistede appetitten og hukommelsen og havde svært ved at klare helt almindelige dagligdags ting. Vendepunktet kom, da Elalie deltog i et kursus i bibelsk sjælesorg. Det forløste noget i hendes liv. Energien vendte tilbage, og i dag er hun en af nøglepersonerne i at uddanne og støtte andre traumatiserede flygtninge.

Der er mange kristne i verdens konfliktområder der har behov for hjælp til at få bearbejdet traumatiske oplevelser efter krig, flugt, voldtægt og andre lignende voldsomme oplevelser. Det har nemlig vist sig, at ved at deltage i kurser, hvor der læses og reflekteres over nogle af bibelens stærke og virkelighedsnære tekster om håb, trøst og tilgivelse, sættes der gang i en helende proces, som hjælper mennesker tilbage til livet - mennesker, der eller ville være overladt fuldstændig til sig selv.

Vamdrup og Hjarup kirker støtter projektet gennem Bibelselskabet og samler det næste halve år ind til bibelsk sjælesorg gennem en række indsamlinger i kirkerne. Vi begynder søndag den 16. sept. ved høstgudstjenesten i Vamdrup og søndag den 23. i Hjarup.

Du kan også støtte projekt bibelsk sjælesorg direkte via Mobilepay nr.: 70981 eller via overførsel til: Reg. nr. 2470 Konto nr. 0742 517 489. Det er muligt at opnå skattefradrag for gaven, hvis du oplyser dit CPR nr.

Hjertelig tak for din støtte!

Læs meget mere om Bibelsk sjælesorg på Bibelselskabets hjemmeside