Årets høst fejres

Døbefonden flot pyntet med blomster

Alteret er pyntet med blomster

Udenfor kirken er der pyntet

I våbenhuset er der også pyntet flot med blomster

Til det store høstkagebord medbringer alle lidt kage

16.09.2016

Søndag den 25. september kl. 14.00 fejrer vi, at årets høst er kommet godt i hus med en høstgudstjeneste i Vamdrup kirke

Det er efterhånden de færreste der i dag arbejder ved landbruget og derfor har hænderne på mejetærskerens eller traktorens rat, når der høstes. Alligevel er det en rigtig god tradition, at vi samles og fejrer årets høst. Det gælder også for os, der måske har været i vores køkkenhave og høste æbler, pærer, jordbær, solbær og ærter. Og på den måde kan vi alle være med og udtrykke vores glæde og taknemmelighed og ansvar over for skaberværket.

Ved høstgudstjenesten i Vamdrup kirke synger vi kendte høst- og efterårssalmer som ”Vi pløjed´og vi såede” og ”Nu falmer skoven trindt om land” Prædikenen har ikke altid noget med høst at gøre, men ofte vil søndagens tekst danne basis for temaer som høst, taknemmelighed og det at dele. Kirkerummet er i dagens anledning meget flot pyntet med aks, græskar, blomster og andre vækster, der symboliserer høstens rigdom. Når vi fejrer høsten, så ligger der heri også en omtanke for dem, som er knap så heldige som os. Det er derfor vi i høstvisen ”Marken er mejet” synger ”Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt”.

Der er også tradition for at indsamle en høstgave til et bestemt formål. Ved høstgudstjenesten i år begynder vi at samle ind til et nyt projekt: Kirkens Korshær. Vamdrup kirke har det næste halve års tid indgået et kirkepartnerskab med den folkekirkelige hjælpeorganisation Kirkens Korshær - der også driver en genbrugsbutik i byen - som hjælper socialt udsatte og nødstedte mennesker i Danmark - særligt mennesker med et liv præget af ensomhed, hjemløshed, psykisk sygdom og misbrug. Ud over at Vamdrup kirke støtter Kirkens Korshær gennem en række indsamlinger i kirken, så får Vamdrup kirke også hjælp og vejledning fra Kirkens Korshær gennem besøg hos konfirmander, sogneaftner og mulighed for at hente inspiration gennem konferencer og inspirationsdage.

Efter høstgudstjenesten den 25/9, der begynder kl. 14.00, er der udvidet kaffe i våbenhuset, hvor alle medbringer lidt kage til det store høstkaffebord.