Brug en formiddag for verdens fattigste

Sunita Kami har en lille butik, hvor hun blandt andet sælger te, som hun laver over den åbne ild.

To frivillige indsamlere på vej ud med raslebøssen

Konfirmander deltager aktivt i indsamlingen

Lila Kohli bor alene med sine døtre, da hendes søn og mand er blevet nødt til at tage til Indien for at tjene penge til familien. Hendes mand kommer hjem til Nepal hver 2-3 år.

Enken Winfred Nakalanzi var på sultedødens rand. Men to geder, hjælp til at anlægge en køkkenhave og medlemskab af en spare- lånegruppe har givet Winfred huld på kroppen - og drømme for fremtiden.

Enken Winfred Nakalanzi lånte ca. 8 kroner i spare- lånegruppen og købte sandaler, lavet af bildæk. Nu får hun en lille fortjeneste ved at sælge sandalerne videre.

12.02.2015

Søndag den 8. marts 2015 deltager Vamdrup kirke igen i Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling til gavn for verdens fattigste.

Nogle mennesker lever i fattigdom af naturskabte årsager. Det kan være tørker, oversvømmelser eller jordskælv, der har skabt nøden. Ofte er der dog forhold skabt af os mennesker, der enten er den direkte årsag eller medårsag til fattigdom. Det gælder f.eks. i Nepal, hvor landets 4,5 millioner dalitter - også kaldet kasteløse - fastholdes i fattigdom på grund af mange generationers diskrimination mod dem.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for verdens fattigste; med akut nødhjælp efter katastrofer, langsigtet udviklingshjælp for at bekæmpe sult samt fortalerarbejde lokalt og internationalt for at forbedre forholdene for særligt udsatte grupper som f.eks. kasteløse.

Det kan lade sig gøre at afskaffe fattigdom, og det går faktisk bedre i udviklingslandene, end mange tror. Ekstrem fattigdom er halveret siden 1990, og det betyder, at der nu er 700 millioner færre mennesker, der lever under FN’s fattigdomsgrænse end for 25 år siden. Desværre er der dog stadig 1,2 mia. mennesker, der lever i ekstrem fattigdom.

Den 8. marts 2015 går Vamdrup kirke sammen med 1.300 sogne og 20.000 frivillige over hele landet for at støtte Folkekirkens Nødhjælps kamp for verdens fattigste.

”Vi deltager igen i sogneindsamlingen, fordi det er en god mulighed for at samles i sognet og have en givende, meningsfuld og hyggelig dag. Dagen er også en virkelig god oplevelse for vores konfirmander, der lærer, at det nytter noget gå sammen for at gøre en forskel for andre mennesker,” siger indsamlingsleder Kjeld Pedersen.

Sidste år indsamlede godt 40 frivillige i Vamdrup 21.000 kr., og Kjeld Pedersen håber at samle endnu mere ind i år. Indsamlingen starter fra Kirkehuset i Vamdrup kl. 10, hvor der serveres kaffe og rundstykker og uddeles ruter. Efter indsamlingen serveres suppe til indsamlerne.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 8. marts - og meld dig gerne som indsamler hos Kjeld Pedersen, Nørregade 25, tlf. 7558 3151/5161 3343 eller mail
eller til Karin Hørlyck, tlf. 6128 2001 eller mail