Vamdrup kirker støtter børn fra misbrugshjem

20.09.2014

Fra september 2014 til foråret 2015 samler Vamdrup kirke ind og støtter TUBA i Kolding - TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkoholmisbrugere.

Det har alvorlige konsekvenser for et barn at vokse op i et hjem med alkoholproblemer. Og problemerne forsvinder desværre ikke, selvom børnene flytter væk hjemmefra. Tværtimod. Problemstillingerne bliver mere komplekse, når barnet skal stå på egne ben.

En af dem der har fået hjælp gennem TUBA er Nadja Lund, der er vokset op med en far og mor, der både drak og tog stoffer. Hun blev selv misbruger, fordi hun var vant til et liv, hvor alkohol og stoffer var normalt.

- Jeg havde en meget forvirret barndom, der var ingen trygge rammer, ingen rutiner, og jeg har ikke fået den opdragelse og lært de ting, som andre har, siger hun. Nadja boede på skift hos hendes forældre og en periode hos en moster og onkel, men flyttede hjemmefra meget tidligt.

Da Nadja endelig var kommet ud af sit misbrug of sad alene i sin lejlighed kontaktede hun TUBA. Efter en uge startede hun i terapi, og det hjalp hende til at få et normalt liv.

Læs mere om hvordan du kan være med til at støtte børn og unge som Nadja