Nødhjælp til Nordirak

Mange flygtninge var i flere dage omringet af soldater fra Islamisk Stat (IS) på Sinjar-bjerget i det nordlige Irak

16.08.2014

Det er frygtelige begivenheder, vi er vidne til i Nordirak i øjeblikket. Kristne, Yazidier og andre religiøse minoriteter bliver jaget på flugt fra deres hjem - eller myrdet på brutal vis, når de ikke lader sig tvangsomvende fra deres tro.

- Omfanget af forfølgelserne her i Irak kan ikke beskrives. Massakrerne, korsfæstelserne, voldtægterne. Den mest forfærdelige massakre på uskyldige mennesker siden Holocaust, fortæller den anglikanske præst Andrew White fra Bagdad.

Der er et voldsomt stort behov for nødhjælp. Mere end 1,5 mio. mennesker er på flugt, mere en halvdelen af dem er børn (800.000). Kirkerne i Irak arbejder på højtryk for at hjælpe - og beder kirker verden over om at støtte nødhjælpsindsatsen.

Danmission og Folkekirkens Nødhjælp har organiseret indsamlinger i Danmark, og flere danske biskopper, bl.a. vores egen biskop i Haderslev, Marianne Christiansen, opfordrer alle til at tage del i indsamlingen og i forbøn for de forfulgte.

Danmission støtter irakiske kirkers arbejde for at modtage og hjælpe de internt fordrevne irakere. Støtten går til kirkelige organisationer i de kurdiske områder, hvor flygtningene har søgt tilflugt fra byerne Mosul og Nineweh-regionen, der efterhånden er tømt for kristne og andre minoriteter.

Her i Hjarup og Vamdrup deltager vi også i støtten til de mange flygtninge i Nordirak. Du kan støtte ved at lægge penge i én af kirkens indsamlingsbøsser -
eller ved en bankoverførsel til Reg.nr. 4190, kontonr.: 0006000398, mærket Irak. Ønsker du fradrag for din gave, skal du oplyse dit CPR nr.

Hjertelig tak for en rigtig god gave til de nødlidende i Nordirak!