Vielse

Et bryllup i kirken er både vielse og velsignelse af et par. Med brylluppet siger parret ja til at leve som ægtepar og til at elske og ære hinanden. Kærligheden er en gave, der skal plejes med omhu og vises taknemmelighed for.

Vielsen kan ske i Vamdrup Kirke, når enten du eller din kæreste er medlem af folkekirken. Tidspunktet for vielsen aftales med kordegn Lis Andersen eller direkte med en af kirkens præster. Et stykke tid inden vielsen mødes I med præsten og taler brylluppet igennem. Her aftaler I også hvilke salmer I gerne vil synge, gennemgår vielsesritualet og andre praktiske ting. Se vielsesritualet her

I skal aflevere en prøvelsesattest til kirkens kontor sammen med navn og adresse på to vidner. Prøvelsesattesten fås på folkeregistret i bopælskommunen. En prøvelsesattest godtgør, at I begge opfylder betingelserne for at blive gift. En prøvelsesattest må ikke være mere end 4 mdr. gammel inden selve vielsesdatoen.

Hvis I er blevet borgerligt viet kan I efterfølgende få en kirkelig velsignelse over ægteskabet. Kontakt kirkens kordegn eller en af præsterne.

KIRKEKONTORET
Kordegn Lis B. Andersen