Venskabsmenighed

Siden 1992 har Vamdrup Kirke og den lutherske St. Catherine kirke i byen Kuldiga i Letland været venskabsmenigheder.

Vamdrup kirke har i årenes løb sendt meget genbrugstøj til St. Catherine kirkens genbrugsbutik. Overskuddet fra salg af tøjet har støttet kirkens sociale arbejde. I mellemtiden er der kommet 10 genbrugsbutikker i Kuldiga, så vi har standset tøjindsamlingerne.

Menigheden i Letland har i flere år klaret sig uden hjælp fra Danmark, men den globale finanskrise har betydet, at især socialt svage familier har fået stort behov for hjælp.

Arbejdsløsheden i Kuldiga er meget høj, og kirken hjælper de socialt dårligt stillede mødre og børn ved at uddele gratis suppe til ca. 75 mennesker tre dage om ugen. Men det er dyrt at drive et suppekøkken, og centret har svært ved at skaffe penge til at holde suppekøkkenet åbent.

Du kan være med til at støtte fattige og børn i Letland ved at sende din hjælp til konto nr.: 5881 0756 758810 i Nordea Bank, Vamdrup - eller lægge pengene i postkassen ved Vamdrup præstegård, Vestergade 53.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Karin Hørlyck, tlf. 7558 2001, mail: karinhoerlyck@hotmail.com

TAK FOR DIN STØTTE!

Læs rapport fra besøg i Kuldiga marts 2010 her.