Besøgstjeneste

At være medmenneske for og med hinanden.
Det er mottoet for Vamdrup Kirkes besøgstjeneste, som ønsker at formidle hjemmebesøg til mennesker, der har brug for og lyst til at lære et andet menneske at kende.

Besøgsvært
Ønsker du at få en besøgsven? Hvis dit netværk er blevet mindre, så ensomhed er blevet en del af din hverdag, kan det være godt at få en god kontakt med et medmenneske, der kan give dig et frikvarter i din hverdag.

Besøgsven
Bliv besøgsven og vær med til at bryde ensomheden og hverdagen for et andet menneske. Du kan gøre en forskel, der kan mærkes og vil blive værdsat for det. Du vil opleve gensynsglæde, og du risikerer at få en ven.
Det kræver ikke særlige evner, men ”kun” at du først og fremmest er et medmenneske, der tilbyder samvær og nærvær, er rummelig og god til at lytte. Samtidig skal du kunne overholde aftaler og tavshedspligt.
En besøgsven er et menneske, som gerne vil have nogen at snakke med.

Gode oplevelser
Det handler om at få nogle gode oplevelser og gøre noget sammen.
Hvad og hvordan I gør det, er altid ud fra besøgsværtens behov og ønsker, men tager naturligvis også hensyn til, hvad besøgsvennen kan tilbyde.
Sammen aftaler I, hvor ofte I skal mødes. Det kan være alt fra en gang om ugen, hver anden uge til en gang om måneden i 1-2 timer.
Jeres samvær kan f.eks. dreje sig om samtale og hygge over en kop kaffe, at læse højt fra avisen eller en bog, gåture eller dele fælles interesser. I kan også tage til foredrag eller andre arrangementer.

Kontakt
Koordinator Mona Lydiksen står for kontakten mellem besøgsven og -vært. Kender du nogen, som har brug for et besøg - eller kender du nogen, som du tror, kunne tænke sig at være besøgsven? Fortæl dem om muligheden, så de kan kontakte Mona Lydiksen. Hun træffes på tlf. tlf.: 25713700 eller mail (besoeg6580@gmail.com)